Ekskursioon Jumalaga Tallinnas
  • Kumbsiisoliennem
  • 09.03.2019

Ekskursioon Jumalaga Tallinnas

VAATAMISVÄÄRSUSED

Kes nüüd tõesti rongiga Balti Jaama said ja sealt jala tulema hakkavad, siis kaardil on märgitud punktid A,B ja C. Need ei ole seal juhuslikult..

Tutvustangi jooksvalt ennem turniiri algust nüüd neid „vaatamisväärsusi“ ..

PUNKT A – BALTI JAAMA ÜLEKÄIGU TUNNEL 

Jah tõepoolest, kui suurte eurorahade toel on pea igale kolmandale Eesti  maanteele loomadele mõeldud ökoviadukt ehitatud, siis Tallinnast leiad pea sarnase, kuid maa-alla peidetud viadukti.

Ehitatud: Osad algandmed väidavad , et ehitatud 1960-ndatel, kui Balti Jaama renoveeriti. Teised teadjamehed jällegist väidavad, et tunnel ehitati palju-palju varem ja alles seejärel ehitati ühte tunneliotsa rongijaam lisaks. 

Miks ehitati ? Loogikud räägivad , et projekteerijate ja muude asjapulkade esmavajaduseks oli jalakäijatele parema ohutuse tagamine teeületamisel. Teised jällegist vaidlevad sellele vastu, kuna nad leiavad, et otstarbekam oleks olnud sõidutee teise kohta lihtsalt ehitada kui jalakäijatel ohtlik seda ületada oli. Miks oli vaja nüüd hakata mingit tunnelit kaevama. Jaburus, nagu ma olen ehitamiseelsetest algdokumentidest vastuargumentidena lugenud. 

Kuidas tänapäeval kasutatakse ? Tänasel päeval pakub see lisaks ohutumale teeületamisele ka peavarju lillemüüjatele (toim.- näed korjasin mingeid pajuoksi, osta ära - kõigest viis eurot) ning muusikutele (toim.- ahoi Margus Vaher! Lihtsalt tule ja mängi. Keegi raha ei küsi selle eest kui musitseerid seal). Samuti on seal taskuvarastejõuk "Djengi jest" oma kooperatiivi püsti pannud. Nii et on mida vaadata või oodata. 


Tulemused

Võitja Arvo-Mart Elvisto
Auhind 3296

Väljamaksed

1. Koht Arvo-Mart Elvisto 3296
2. Koht Marius Morel 2125
3. Koht Karl Robert Valk 1534
4. Koht Siim K. 1079
5. Koht Leino Piller 738
6. Koht Daniel Lyuban 591
7. Koht Teemu Salminen 454
8. Koht Toomas Polli 386
9. Koht Tarmo Tammel 329
10. Koht Mart Tammoja 295
11. Koht Sergei Selevertsov 272
12. Koht Kaido Koorits 261

Turniiri info

Mängijate arv 83
Mängijaid alles 5
Juurdeoste 0
Keskmine stäkk 0
Auhinnafond 11368