2019. aasta Eesti pokkerimeistrid selguvad 17.-27. aprillil
  • Eesti Turniiripokkeri Föderatsioon
  • 07.02.2019

2019. aasta Eesti pokkerimeistrid selguvad 17.-27. aprillil

17.-27. aprillil korraldab Eesti Turniiripokkeri Föderatsioon (ETPF) selleaastased, arvult 16. Eesti meistrivõistlused pokkeris (EMV). Tallinnas, Olympic Park kasiinos läbiviidava festivali käigus jagatakse välja 11 meistritiitlit.

ETPF-i juhatuse liikme Tanel Reisi sõnul on meistrivõistluste formaat küll üldjoontes eelmistele sarnane, kuid kavas on siiski ka mitmeid muudatusi. Näiteks tõsteti nii rahva- kui naisteturniiri osalustasu seniselt 50 eurolt 70 eurole, paaristurniiril 150 eurolt 200 eurole ning 4. veebruaril eelvoorudega alanud võistkondlikul turniiril 100 eurolt 125 eurole. Festivali suurima sisseostuga high-rolleril võistlemise eest tuleb käia välja koguni 1000 eurot ning kavas on ka üks täiesti uus turniir: 200-eurose sisseostuga No Limit Holdem 8-max Knockout Turbo. 

„Eelkõige on selle eesmärgiks auhinnafondide suurendamine, mis tagab parimatele senisest märksa suurema võidupreemia,“ selgitas Tanel. „Tõenäoliselt ei avalda kõrgem osalustasu rahva-, naiste-, paaris- ja tiimiturniiri mängijate arvule mingit mõju, high-rolleril tõstab aga turniiri taset ning muudab võistluse atraktiivsemaks neile, kes harjunud tavaelus keskmisest kõrgematele panustele mängima.“

Ülejäänud turniiride osalustasud ei muutu, olles endiselt 150 eurot tavaturniiridel ning 350 eurot põhiturniiril. Lisaks tiitlivõistlustele viiakse EMV raames läbi ka kaks satelliitturniiri, tasuta turniir ETPF-i liikmetele ning heategevuslik pokkerivõistlus. 11 päeva vältava festivali lõpetab 27. aprillil kell 21:00 algav ETPF-i auhinnagala, mille käigus autasustatakse pidulikult kõiki selleaastaseid meistreid ning möödunud aasta parimaid pokkerimängijad.

EMV 2019 lõplik turniirikava:

EMV 2019 kava.jpg

Mängijatele pakuvad lisaväärtust last-longer võistlused nii põhi- kui rahvaturniiril, millel saavad osaleda kõik vastavat rinnamärki kandvad online-kvalifitseerujad. Satelliitturniirid algavad 18. veebruaril nii Unibetis kui MPN pokkerivõrgustikus (Coolbet, OlyBet, Paf ja Betsafe). Kui põhiturniiril on preemiaks 2000-eurone pakett MPN Poker Tourile või Unibet Openile, siis rahvaturniiril 350-eurone põhiturniiri pilet. 

Üldränkingu kolme parimat ETPF-i kuuluvat mängijat ootavad karikad, uuendusena on sel aastal kavas ka ETPF-i liikmesklubide vaheline võistlus. Samuti võetakse kasutusele maailmas laialdaselt levinud „BB ante“, mis tähendab seda, et ante-panused teeb terve laua eest teeb vaid parajasti BB positsioonil viibiv mängija. Nii muudetakse mängimine mõnusamaks, lihtsustatakse diilerite tööd ning kiirendatakse turniiri tempot.  

„Ootame tiitlivõistlustele kõiki vähemalt 21-aastaseid, Eesti residentidest mängusõpru. Varasemad saavutused, mängukogemus- ning tase pole olulised, võistlema pääsemise eelduseks on vaid vastava turniiri sisseostu tasumine ning vabade kohtade olemasolu,“ rõhutas Tanel.  
KASIINO TOP 5
SPORDIENNUSTUS TOP 5
POKKER TOP 5